Het thema voor de volgende DIXIT is Mobile Apps en Taal- en Spraaktechnologie: over het gebruik van Taal- en spraaktechnologie in de apps die je op je mobile phone en/of tablet hebt. We streven ernaar om zo’n 15 verschillende artikelen te krijgen waarin de verschillende zaken die bij het maken, bedenken en onderhouden van zo’n app een rol kunnen spelen. Graag nodigen we je uit een artikel te schrijven voor deze editie.

Artikelen

De artikelen moeten aan een aantal zaken voldoen: het moeten goed leesbare stukken van 1 of 2 pagina’s worden zonder al te veel jargon, en het mogen GEEN verkapte commercials worden. Er is ook ruimte voor advertorials dus als je dát wilt, laat het ons weten. Voor de artikelen denken we aan ongeveer 400 woorden per pagina (dus max. 800 woorden voor artikelen van 2 pagina’s). We willen graag dat je ingaat op de volgende aspecten van je app:

  • wat is het doel van de app
  • korte beschrijving
  • beoogde gebruikers
  • hoe ziet/zag de implementatie eruit
  • hoe kom je aan feedback van je doelgroep
  • toekomstplannen / vervolgontwikkeling

waarbij je natuurlijk zelf bepaalt over welk onderdeel je meer of minder wilt vertellen.

Als redactie zullen we natuurlijk elke bijdrage goed lezen en ongetwijfeld bij jullie terugkomen met vragen en op- en aanmerkingen. De finale versie krijg je vervolgens te lezen en kun je goed of afkeuren voordat we het plaatsen. Een mooi artikel kan niet zonder leuke grafics en/of foto’s met natuurlijk een zinnige toelichting. Foto’s moeten minimaal 300 dpi op ware grootte zijn; anders ziet het er zo lelijk uit in de DIXIT die immers gedrukt gaat worden.

Deadline

Op 25 augustus vergadert de redactie weer dus we willen de stukken graag voor 24 aug hebben. Lukt dat niet, laat dat dan weten aan degene die je gevraagd heeft!

Stuur je reactie of eventuele vragen naar je contactpersoon.

De DIXIT redactie